Roliga saker att hitta på under hundpromenaden

hundpromenaden

Det är inte alltid så lätt att försöka göra de dagliga hundpromenaderna extra roliga eller spännande. Ibland finns inte möjligheten heller, utan det gäller att få hunden att kissa och bajsa på hundpromenaden.

Men när du har lite mer tid på dig att gå på promenad med din hund kan du börja öva på olika konster som att hoppa upp på en bänk eller gå på en stenmur. Självklart kan man träna på detta även på den dagliga promenaden och när hunden bemästrar några konster kan du använda det på din dagliga hundpromenad för att göra den roligare.

Andra idéer godis- eller matregn. På morgonrundan kan du slänga ut din hunds mat i gräset och låta den nosa upp sin egen mat, i stället för att få maten i hundskålen där hemma. Ett bra sätt att ge hunden en uppgift den kommer att tycka om.

Att lägga ut ett spår så hunden får söka på hundpromenaden är också populärt. Övningen går bra att göra utan någon större planering (ha något gott med dig). Ge kommandot vänta eller bind hunden. Gå en bit bort, trampa upp startplatsen ordentligt, gå framåt en bit och trampa upp målplatsen där du också lägger belöningen (godis eller leksak). Ta med hunden till startplatsen och börja söka. Låt dock hunden inte nosa fritt fram till startplatsen. Vid annans tillfälle när du har tid att planera och dagsaktiviteten (tillskillnad från vardagspromenaden) är att söka kan du använda en söklina, till exempel den vi har i vår webbshop.

Artiklar med fler tips och inspiration

Gör promenaden rolig – med söklekar

Snabba vardagslekar för din hund

Vardagsaktivering

Nedan finns en video för inspiration.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *