5 roliga fakta om hundar

5 roliga fakta om hundar

5 roliga fakta om hundar. Det finns hundratals olika hundraser i världen och ännu fler blandningar än vi kan räkna. Varje hund har sin egen unika uppsättning egenskaper och personlighet. Men en sak är säker – dessa älskvärda och underbara kamrater är fascinerande varelser.

Här kommer 5 roliga fakta om hundar.

1. Att vara en knähund kan ha sina fördelar. Tre hundar (från förstaklass hytterna) överlevde Titanic-sänkningen – två Pomeranianer och en Pekingese.
2. Varför är hundens nos så våta? Hundens nos utsöndrar ett tunt lager av slem som hjälper dem att absorbera doft. De slickar sedan sin nos för att prova doften genom munnen.
3. Uttryck dig själv. Hundens öron är extremt uttrycksfulla. Det är inte konstigt! Det finns mer än ett dussin separata muskler som styr en hunds öronrörelser.
4. Varför gör de det? När hundar sparkar efter att ha gått på toaletten använder de doftkörtlarna på sina tassar för att ytterligare markera sitt territorium.
5. En Beatles hit. Det är ryktet att i slutet av Beatles-låten, “A Day in the Life,” spelade Paul McCartney en ultraljudsvissla som bara hörs till hundar, bara för hans Shetlands sheepdog.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *